Inloggen

Het eerste CNL café met als gast Cyrus Mody

Communicatie
Geplaatst op: 28-01-2017

Het eerste CNL café was ondanks de geringe opkomst een zeer interessante bijeenkomst omdat de aanwezigen ruim een uur van gedachten konden wisselen met onze gast Cyrus Mody.

Hij is hoogleraar aan de Universiteit Maastricht waar hij geschiedenis van de wetenschap, technologie en innovatie doceert.

Mody is weliswaar geen politiek deskundige zoals hij zelf zegt, maar een zeer goed geïnformeerde Amerikaanse burger.

En daar draaide het bij dit eerst café om in het Townhouse Hotel in Maastricht.

Wat moet Amerika en de rest van de wereld met de nieuwe president Trump?

Mody deelde zijn opvattingen en gedachtes en discussieerde met de aanwezigen.

Zijn advies aan de democraten was “doe de komende jaren precies hetzelfde als de Republikeinen de laatste jaren deden bij Obama, verwerp elk voorstel, maak het deze president zo moeilijk mogelijk.”

En: “Verjong vooral de Democratische partij, laat er nieuw bloed inkomen want de oude traditionele families die er de dienst in uitmaken hebben hun tijd wel gehad.”

Mody voorziet ook kansen voor een nieuwe progressieve volksbeweging wanneer een aantal onafhankelijke belangengroepen zoals Black Lives Matter en de vrouwenorganisaties van de Marches on Washington de handen ineen slaan met andere progressieve activisten.

Donderdag 23 februari is het volgende CNL-café gepland. Ook dan weer met een actueel onderwerp en een gastspreker. Inloop 17.30 uur, aanvang gesprek met gast 18.00 uur. Townhouse Hotel in Maastricht.

CNL cafe

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief