Inloggen

Tafelgasten stellen zich voor

Geplaatst op: 21-02-2016

Aanstaande dinsdag, 23 februari, organiseert Communicatienetwerk Limburg ‘De Communicatie Draait Door’. In de studio van TV Limburg schuiven een aantal gasten aan tafel die de ontwikkelingen in ons vak belichten. Vier van hen stellen zich hieronder voor.


Remco Hoogstraten

  • Leeftijd: 38 jaar
  • Geboorteplaats: Venlo

  Werkervaring: Vanaf 2003 werkt Remco in diverse communicatiefuncties bij gemeenten. Vanaf 2009 werkt hij voor de gemeente Venlo, eerst als bestuursadviseur en nu als communicatiestrateeg.

  Wat is je grootste succes?

  “Mijn grootste succes voor mij persoonlijk is een landelijk congres over de communicatie over vluchtelingen dat ik vorige maand in Driebergen heb georganiseerd samen met 3 vakgenoten. Hier waren 250 gemeentelijke communicatieprofessionals uit heel het land bij aanwezig. Ik ben hier trots op omdat ik hiermee een bijdrage heb mogen leveren aan een betere communicatieaanpak rond vluchtelingenopvang bij gemeenten. Onze beroepsgroep heeft hierin een grote verantwoordelijkheid.”

  Wat is je grootste flater?  

  “Dat ik ooit een wethouder heb geadviseerd om in zijn uppie voor een zaal met 500 boze boeren te gaan staan om uit te leggen waarom er in hun dorpje 2000 polen gehuisvest zouden moeten worden. Hier heb ik geleerd hoe belangrijk de dialoogvorm is en hoe je met een verkeerde vorm je eigen weerstand organiseert. Het plan is dan uiteindelijk ook niet doorgegaan.”

  Meer over Remco


  Marjolein Bongers

  • Leeftijd: 41 jaar
  • Geboorteplaats: Veldhoven

  Werkervaring:

  Marjolein zet haar commerciële internetervaring en gedegen kennis van de diverse social media platformen in om bedrijven, gemeentes en instellingen te ondersteunen en te adviseren op het gebied van social media. Zo zorgt ze ervoor dat de investeringen in social media ook daadwerkelijk rendement opleveren. Dat kan op strategisch, tactisch of operationeel niveau. Haar werk bestaat veelal uit het geven van In-company social media trainingen alsmede het geven van lezingen voor netwerkorganisaties. Marjolein is gespecialiseerd in LinkedIn Social Selling, Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Tevens is ze columniste voor Dagblad de Limburger, blogger en co-auteur van het boek Succes met E-commerce.

  Wat is je grootste succes?

  “Ik ben trots op het feit dat ik na 5 jaar House of Social Media al honderden bedrijven op weg heb geholpen in de mooie wereld van social media en dat er al vele succescases zijn op welke manier bedrijven en hun medewerkers social media effectief hebben ingezet om hun doelstellingen te bereiken.”

  Wat is je grootste flater?  

  “De grootste flater moet nog komen. Wel moest ik vorig jaar een lezing geven in een bioscoop. Fantastisch vond ik het om te mogen presenteren via een immens groot scherm. Helaas was de verbinding tussen mijn MacBook en het bioscoopscherm niet goed, dus uiteindelijk heb ik de lezing gegeven zonder ondersteunende beelden.”

  Meer over Marjolein


  Thijs Metsemakers

  • Leeftijd: 47 jaar
  • Geboorteplaats: Reuver 

  Werkervaring:

  Na zijn opleiding HEAO Communicatie ging Thijs aan de slag in Maastricht bij Thema Communicatie. Na een kleine 2 jaar maakte hij de overstap naar de gemeente Beesel, als woordvoerder/communicatieadviseur. Aansluitend werkte hij bij de gemeente Tegelen en daarna bij de gemeente Roermond. Na acht jaar gemeenten maakte hij de overstap naar Bex Communicatie in Eindhoven. Daar leerde hij de fijne knepen van het adviesvak. Vervolgens werkte Thijs 7 jaar bij LLTB in Roermond. Daar verzelfstandigde hij de afdeling Communicatie in het zelfstandig adviesbureau Grooh. Sinds 2 jaar is Thijs actief bij Gilde Opleidingen als hoofd studentenzaken en communicatie.

  Wat is je grootste succes?

  “Dat moet misschien nog komen… Ik heb een aantal dingen goed weten weg te zetten, maar dat lukt alleen maar als een organisatie ook echt ruimte geeft voor je ideeën en in staat en bereid is om mee te gaan in de professionalisering van de communicatiefunctie. Dat laatste is voor mij wel de rode draad in mijn aanpak binnen organisaties. Ik ben trots op de wijze waarop we Grooh in de markt hebben weten te zetten.”

  Wat is je grootste flater?  

  “Tegen een journalist zeggen dat een straat met roze bloembakken in het gemeentehuis gekscherend de homo-allee werd genoemd…”

  Meer over Thijs


  Cary van Gestel

  • Leeftijd 67 jaar
  • Geboorteplaats: Heerlen

  Werkervaring:

  Cary deed 40 jaar sterk gevarieerd Politiewerk (operationeel-tactisch-strategisch). Hij startte na vroeg-pensionering in 2005 zijn eigen adviesbureau met als specialisatie Beveiligings- & Communicatie management. Tevens is hij medeoprichter van het EPICC (Euregionaal Politie Informatie en Coördinatie Centrum) van de Duitse, Belgische en Nederlandse politiekorpsen in de Euregio Maas-Rijn. Hij bekleedde tal van bestuursfuncties (m.n. voorzitterschap) van diverse verenigingen, maatschappelijke organisaties e.d. in Limburg. En niet te vergeten, Cary is medeoprichter en erelid van Communicatienetwerk Limburg.

  Wat is je grootste succes?

  “De aaneenschakeling van vele kleine successen vormden samen mijn grootste succes. De toenmalige gemeentepolitie Maastricht (1978-1992) en de latere Regiopolitie (1992-2005) waren vakinhoudelijk zeer interessant. Met name twee zaken: politiecommunicatie rond de Eurotop van 1982 en de vermeende IRT affaire Limburg-Zuid rond 1991.”

  Wat is je grootste flater?  

  “Heb ik niet meegemaakt.”

  Meer over Cary:


  Meer informatie?

  Kijk voor alle informatie over de bijeenkomst, om je aan te melden en voor de aanwezige leden op de evenementenpagina.

  On Air

  Altijd op de hoogte blijven?

  Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief