Inloggen

Vacature Theater Manager Communicatie, Marketing en Programmering

Vacature door Nikki Veldhuizen

Communicatie

Geplaatst op: 14-12-2017

De theaterwereld staat voor belangwekkende veranderingen. Parkstad Limburg Theaters (PLT) profileert zich daarbinnen, als fusie-organisatie van twee stadstheaters, als één van de grootste èn de snelst groeiende theaterorganisaties (125 medewerkers) van Nederland. PLT biedt grote ruimte voor ontwikkeling van de podiumkunsten (binnen haar 1.000 events jaarlijks) èn volle aandacht voor haar publiek (ca. 225.000 per jaar), waarbij “Verbinding” één van haar leidende principes is.

PLT neemt daartoe menigmaal een (co)producerende rol in bij nationale tournees, zowel in de kunsten, als in het gekwalificeerde theater-entertainment. Daarnaast vult zij regionaal voor de amateurwereld steeds meer en meer een ondersteunde functie in. Met haar partnerfestivals ‘Cultura Nova’, ‘schrit_tmacher just dance’ en ‘Parkstad Popstad’ voert zij vooruitstrevend, grensoverschrijdend èn bij de regio passend podiumbeleid.

In Heerlen werd ooit het grootste podium van Nederland gebouwd. Na een grootse revitalisatie beschikt Theater Heerlen sinds 2007 inmiddels over drie -elk zeer specifieke- goed toegeruste podia en een theatercafé met podium. Ons recent verbouwde Theater Kerkrade is zo Kerkraads dat iedere Limburger het wil bezoeken. In al onze zalen (met capaciteiten variërend van 1.500 tot 80 bezoekers) voeren wij in hoge mate beleid uit dat onze ‘Stad vooruit wil helpen’ met ‘Betekenisvolle Ontmoetingen’. We richten ons daarbij primair op Parkstad Limburg e.o. (350.000 inwoners), voor menig aanbod echter ook -in samenwerking met Maastricht- op de grotere Tripool gemeenschap (600.000 inwoners) en met onze partners van over de grens tevens op de stadsregio Aken (550.000 inwoners). Ons theaterleven benadert na decennia van neergang, inmiddels weer het niveau van vergelijkbare stedelijke gebieden.

Na een jarenlange stijgende lijn en in de grootste groeispurt ooit, gaat onze collega, Theatermanager Marketing, Programmering en Sales zijn aandacht verleggen en zoeken wij een:

 

Theatermanager communicatie, marketing & programmering (36 uur)

 

 

Tijdens een enerverende ontwikkelperiode binnen een sterk innovatieve organisatie ben je lid van een zeer collegiaal werkend èn pittig managementteam met drie Theatermanagers (Techniek & Producties, Dienstverlening & Evenementen en Controlling, Informatie en Personeel) en de Algemeen directeur/Hoofd Programmeur. Jij geeft leiding aan de afdeling Communicatie, Marketing & Programmering (CMP) waar, in grote mate, zelfstandig werkende marketeers, datamanagers/planners en programmeurs, onderdeel van zijn. Je neemt zelf de portefeuilles Communicatie & Voorlichting, Sponsoring èn de ‘Vrienden van PLT’ voor je rekening. Wij zijn op zoek naar een kundige en gedreven manager met het volgende profiel:

Profiel

·        Academisch niveau met als speerpunten communicatie, consumentengedrag, sponsoring, marketing en minimaal 5 jaar ervaring in een managementfunctie

·        De advisering van senior/middelmanagement collega’s op het gebied van marketing- en programmeringskansen en leiderschap vormt een belangrijk uitgangspunt in je managementstijl

·        Je hebt bevlogen, vastberaden & coachende managementvaardigheden, die mensen in beweging weten te krijgen op basis van hun eigen talent en kracht

·        Communicatie Strategie & voorlichting zijn je specialiteit, daarbij invoelend hoe de potentiële bezoeker te bereiken en verkoopactiviteiten te initiëren

·        Affiniteit en/of kennis van de podiumkunsten de ‘drive’ bepaalt, de “betekenisvolle ontmoeting” het doel is

·        “Verbinden” het Leitmotiv is

·        Strategische keuzes maken op basis van analyse en onderzoekersresultaten

·        Je hebt ervaring met het initiëren van (publieks)onderzoek en de vertaling ervan naar bruikbare strategieën

·        Kennis van en invulling geven aan branding, loyaliteit en sponsorbeleid

·        Financiële kennis toereikend is voor het opstellen en bewaken van de afdelingsbegroting

·        Bewezen kwaliteit om de samenwerking tussen de afdelingen te optimaliseren

·        Ons aantrekkelijk “(Parkstedelijk) Limburgs DNA” een punt van herkenning is

 

Jouw team telt 15 zeer gedreven, hoog opgeleide, enthousiaste en capabele collega’s met één grote gezamenlijke liefde ‘theater’ en de wil ‘De stad vooruit te willen helpen’ met ‘Betekenisvolle Ontmoetingen’ bij toneel, dans, (pop)muziek, toneel, cabaret, muziektheater, theatercolleges en jeugdtheater in onze theaters.

Wij bieden

Een bevlogen en gemotiveerd team van professionals. Een afwisselende baan, waarin managerial, beleidsmatige communicatie- en marketingaspecten centraal staan. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met perspectief op onbepaalde tijd. De functie wordt bij optimale geschiktheid, zeker ingedeeld in schaal 9 van de CAO Nederlandse Podia.

Solliciteren

Ben jij een manager die mensen weet te motiveren en in hun kracht kan zetten? Een strateeg op het gebied van communicatie en marketing? Mail dan je motivatiebrief en CV vóór 19 januari 2018 naar directie@plt.nl onder vermelding van “Theatermanager CMP”. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 29 januari. Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure.

Ons jaarverslag 2016 vind je op : http://culdy.nl/parkstadlimburgtheaters/jaarverslag2016/